30.09.2023

Кој ги мести СДС и Бектеши? Свесно лажат, ФЕЦ Новаци е далеку од најголема фотоволтаична електрана во регионот

Кој ги мести СДС и Бектеши? Свесно лажат, ФЕЦ Новаци е далеку од најголема фотоволтаична електрана во регионот.

Ако свесно не лажат СДС и Бектеши, тогаш воопшто поим немаат дека во регионот веќе има далеку поголеми фотоволтаични централи, како 204 МВ електрана во Грција и 123 МВ електрана во Бугарија.

Нејасно е зошто СДС и Бектеши се обидувааѕ да манипулираат со работи кои се лесно проверливи.

Со СДС и Бектеши, Македонија плаќа најскапа струја до сега, а тоа е зошто владата не влезе во реализација на ниту еден значаен капитален проект кој ќе обезбеди поефтина базна енергија, и ќе влијае на пад на  цените.

СДС и Бектеши се национална катастрофа за енергетиката. Потребни се промени.