14.09.2023

Комисија за здравство на ВМРО-ДПМНЕ: Фатмир Меџити денеска во инкогнито посета во битолската болница

ФАТМИР МЕЏИТИ ДЕНЕСКА ВО ИНКОГНИТО ПОСЕТА ВО БИТОЛСКАТА БОЛНИЦА

Меџити треба да даде одговори на следните прашања:

1. Зошто уште не работи ангиографот во Болницата во Битола?

2. Зошто акцелераторот не работи?

3. Зошто онколошките пациенти од Битола и околината ги малтретираат во Скопје да одат?

4. Зошто уролошкото одделение е затворено и има само амбулантски прегледи?

Ваквите посети ниту на Министерот, уште помалку ќе им помогнат на пациентите.

Линк од Фејсбук објава на Комисија за здравство на ВМРО-ДПМНЕ: