15.12.2023

Ковачки: Спасовски дополнително се негира – пред 10 дена велеше дека возилото на велешанецот не било пријавено, сега вели дека претпоставувале дека исчезнатиот заминал со него?!

Спасовски во обид да се спаси, дополнително се негира и се понижува пред цела јавност.

Откако пред 10 дена тврдеше дека не го барале возилото на велешанецот Панче на системот „Безбеден град“ затоа што не знаеле дека е исчезнато и возилото, вчера вечер призна дека знаеле И за возилото но за кое внимавајте, немало пријава дека било украдено, туку дека не било ТУКА (!?), односно се претпоставува дека исчезнатиот, а подоцна и убиениот Панче – заминал со него. (!?!?)

Прво, излажа дека не знаеле за возилото и 

Второ, откако призна дека возилото не било ТУКА, туку дека заминало со исчезнатиот, зошто не е барано со централна објава?

Кога лажеше Спасовски?

Линк од ФБ објава на Драган Ковачки, пратеник и член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ: