03.10.2022

Ковачки: Одговорност од Петровска, од МО украдени класифицирани документи и компјутери со строго доверлива содржина

Повторно грабеж во Министерството за одбрана.

И после 2 години од грабежот во централата на МО кога беа украдени униформи и друга опрема, случај кој до денес не е расветлен, денеска во центарот на Скопје, на улица Орце Николов е ограбена подрачна единица на Министерство за одбрана.

Од подрачната единица на Министерството за одбрана се украдени класифицирани документи и украдени се компјутери на кои имало класифицирани, односно строго доверливи податоци. (!)

Ова дело не е само за оставка, туку и за кривична одговорност.

Срамот кој СДС – антимакедонска и’ го нанесува на државата, на одбраната и на безбедноста е огромен.

Лично не се сеќавам на ваков аматеризам и неодговорност во Одбраната.

https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02UaJD7UZ4KJEvTgp4yAskENFZh7DzhrgRVhQmoFoW7z6eHVNyD4ME7uraAxfBVft8l&id=100063774981830