08.02.2023

Ковачки до Пендаровски: Стево фолиранту, 5.3 милијарди имате буџет со владата, уште колку луѓе треба да починат да го купите лекот, или немаат тие луѓе политичка вредност, оставка!

Стево фолиранту!

5.3 милијарди евра имате со вашата Влада за трошење. Лек не можете да набавите за мала група на граѓани што секојдневно ви кажуваат дека се мачат затоа што не сте способни ниту пак имате желба да го набавите лекот. И ти и министерот за здравство служите само за сликање и за политички коментари и ве интересираат само вашите места.

Бандо бесчувствителна, уште колку треба да ни починат за да се свестите, или тие лица немаат употребна политичка вредност во моментов?

Во Европа ќе не носел. Оставка!

https://www.facebook.com/DraganKovachki/posts/pfbid0339t8f5yA83MkNCUU3D814PYNSRzVzrrFQ83gnTdfANw2z12ADYCjF2AsgxvjkQDl