19.09.2022

Ковачки до Ковачевски: Сам си приложил документ дека си трајно неспособен, и со таа дијагноза си избегал служење војска

Господине Ковачевски, не се обидувајте со дефокусирате.

Одговорете кратко и јасно:

Дали ЛАЖЕВТЕ за да не одите војска или навистина сте ТРАЈНО НЕСПОСОБЕН?

Според тоа што објавувате, не може да се заклучи дали сте лажеле или сте биле трајно неспособен.

Ако требало да правите интервенција, тогаш ќе Ви даделе дијагноза ВРЕМЕНО неспособен и ќе Ве побарале после одреден период на ре-оценување.

Но, Вие сте приложиле документ со кој сте “Трајно Неспособен” и со таа дијагноза сте избегнале да служите војска тогаш кога државата Ве побарала.

Провидно!

Вие сте се криеле тогаш кога луѓе гинеле за државата која Ви ја оставија на тацна за да Вие денес си играте Премиер на државата.

#Оставка!

П.С.

Од Вашата партија и Вашиот портпарол Дарко Каевски очекувам извинување во законски предвидениот рок заради тоа што ме нарекувате воен дезертер.

Во спротивно, ќе покренам тужба, а парите од пресудата ќе ги донирам за децата на бранителите кои загинаа додека Вие се криевте и лажиравте.

Линк до ФБ статус:

https://www.facebook.com/DraganKovachki/posts/pfbid02FEeN4Jrgo36ybyW6yAjkdyLY91Jh8yEA43Y7ch5bQPyXnFwaSJRyDbTAWEhpgAr9l