22.08.2022

Ковачки: Двојна победа! ВМРО-ДПМНЕ го победи СДСМ, a БЕСА го победи ДУИ во Тетово

Двојна победа!
ВМРО-ДПМНЕ води 2:1 пред СДСМ. БЕСА убедливо води пред ДУИ.
Криминалната коалиција СДСМ – ДУИ убедливо е поразена во Тетово.

Тетовчани им кажаа НЕ на криминалците од власта. Власта е делигитимирана во Тетово. Ковачевски и Ахмети немаат легитимитет понатаму да продолжат да ја водат владата.

Ковачевски и Ахмети делегитимирани сте. Оставка од Ковачевски веднаш! Предвремени парламентарни избори час поскоро.

Резултатите од Тетово ќе се пресликаат и во цела Република Македонија.

Линк од фејсбук статус:https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02QUjvH2uQR8gHyKBtAdNdi6sSeT9413Qx4uGu9woegmHs8sa4qDJW44UHxPCNK6Dvl&id=100071749417609