18.03.2023

Ковачевски само чува позиција за премиер од ДУИ, Груби и Османи му ги бројат деновите

Ковачевски само чува позиција за премиер од ДУИ, Груби и Османи му ги бројат деновите.

Ковачевски само мисли дека е премиер, вистината е дека тој е само извршител, а вистинскиот газда полека се покажува.

Ковачевски само премостува од неговиот претходник до неговиот наследник.

Бујар Османи јавно го посрамоти Ковачевски, и му покажа каде му е местото.

И додека Артан Груби прави шеми со надзорот од 22 милиони евра, додека брат му купува дуќан во сред центар на Скопје по цена од 700 евра за квадрат, Ковачевски мора да молчи и да грее фотелја за некој од ДУИ.

Ковачевски не смее да се спротивстави на ништо, бидејќи знае дека било што да каже, тој веќе може да не биде премиер, а другата опција се избори, кои знае дека ќе ги загуби, и затоа молчи и глуми англиска кралица.