03.06.2023

Ковачевски не оди сам на лидерска средба зошто Ахмети не го пушта, а СДС нема доверба во него

Почитувани,

Премиерот Ковачевски не го пуштаат сам да оди на лидерска средба поради две причини. Првата е зошто Али Ахмети не му дава и се чувствува запоставен, втората е зошто раководството на СДС нема доверба во Ковачевски.

Напоменуваме досега официјална покана за лидерска средба до ВМРО-ДПМНЕ нема, освен оние изјави преку медиумите.

Апелираме СДС да не се однесува детски и недораснато.

Со почит