14.08.2023

Ковачевски е причината поради која се смени името на улицата во Чаир, СДС не може да избегне одговорност

И сто пресконференции да одржи СДС, и сто пати да праша каде е Мицкоски да одговори, нема да го смени фактот што Димитар Ковачевски лично гласал за воопшто да може да се промени името на улицата Втора Македонска ударна бригада во Чаир. 

Ковачевски е причината без која немало да има промена на улицата во Чаир. Ковачевски и СДС заедно со ДУИ ја причинија промената на името на улицата во Чаир.

СДС не може да избегне од одговорност.

Во однос на квазипатриотизмот кој неумешно се обидува да го проектира Ковачевски, на сите им јасно дека тој е човекот кој ги прави сите поделби. За ден повеќе власт Ковачевски прави секојдневни отстапки.