18.09.2022

Ковачевски дезертирал од војска, а сега дезертира од проблеми, видеото на пациентка како моли за помош во кочанската болница ли е сликата за европското здравство кое го ветувавте?

Почитувани,

Шокантнaта видео снимка може да се забележи вечерва на социјалните мрежи. Пациентка седната на под моли и плаче за помош во болницата во Кочани.

Ова е сликата за здравството на дезертерот Ковачевски истото она кое Филипче го остави во наследство.

За 5 години ниту една болница не е направена, ниту една клиника не е реновирана. Ниту една реформа не е спроведена.

Пред неколку дена човек умре во болки на клупа во Прилеп, а сега гледаме како пациентка во ходник плаче во болки и моли за помош.

Ова ли е европското здравство кон кое дезертерот Ковачевски не носи, или реалноста говори дека не мрдаме од афричките стандарди.

Додека народот умира по ходници, тендерите на Жути, Филипче и Пановска врват без проблем.

Оставки од дезертерите уште веднаш.