09.02.2023

Ковачевски да се извини на народот, што го лажеше дека сме почнале преговори со ЕУ

Ковачевски да се извини на народот, што го лажеше дека сме почнале преговори со ЕУ.

Ковачевски лажеше дека преговорите се почнати, а всушност тој ги закочи преговорите и овозможи Македонија да биде блокирана.

Ковачевски и СДС ги лажеа граѓаните болни од цистична фиброза со години дека ќе го набават лек, кој за нив значи живот, и не го набавија. Резултатот е изгубени животи, кои можеле да бидат спасени.

Ковачевски лаже дека направиле илјадници километри патишта, а во реалноста е демантиран од дупките по патиштата и запоставените патни правци кои со години се на иста точка на изградба како Кичево – Охрид, Скопје – Блаце, делницата кај Петровец и многу други низ државата.

СДС ветуваше почист воздух, а добивме загадување како што има во најзагадените градови во светот.

Ковачевски кажа дека цените на прехранбените продукти како лебот, сувомесните производи и другите намирници ќе се намалат, а реалноста е дека не се намалуваат, напротив има и зголемување, секој ден цените растат.

Ковачевски и СДС не остварија ништо од тоа што ветија, затоа и нивните позиции се разнишани, а се држат на власт ден повеќе со уцени и притисоци. На лагите им доаѓа крајот, а потоа ќе има и одговорност за сите криминали.