23.08.2022

Ковачевски да распише избори, по поразот во Тетово, тој веќе нема кредибилитет да ја води владата

Ковачевски да распише избори, по поразот во Тетово, тој веќе нема кредибилитет да ја води владата.
ВМРО-ДПМНЕ го победи СДСМ 2:1 во Тетово. ВМРО-ДПМНЕ освои 4, а СДСМ 2 советнички места.
Во Тетово е победено и ДУИ. Владејачката коалиција е убедливп поразена во Тетово.
Резултатот од Тетово ќе се преслика и како резултат на парламентарните избори. СДСМ го очекува дебакл, и црвен картон од народот за сите лоши политики во изминативе 5 ипол години.
Ковачевски да не чека ниту ден, со секој поминат ден на власт на СДСМ, Македонија губи.
Време е Македонија да тргне напред. Ковачевски охрабри се. Оставка веднаш