02.12.2023

Ковачевски грчевито се бори криминализираната ДУИ да има премиер, нека трепне два пати ако е киднапиран

Колата за која збори Таче му зариба, зошто наместо горивото изразено во милиони евра во тендери, наместо во народниот резервоар течеше во приватните џебови на власта. Корупцијата на власта е нотирана во сите извештаи на меѓународните институции.

Ковачевски денес кога зборуваше за локалната  самоуправа барем признава дека општините се блокирани и кочени од централната власт, но и при таква состојба бројот на проектите за народот се огромни и градоначалниците на ВМРО-ДПМНЕ се без ниту една афера зад себе.

Тоа што Ковачевски не се откажува од техничката влада значи дека ДУИ му забрани да се откаже од идејата оваа техничка влада да има премиер од криминализираната ДУИ и е потврда дека всушност и со оваа влада управува ДУИ со подизведувач СДС.

Наредната изјава барем Ковачевски да трепне два пати како сигнал дека не е киднапиран од ДУИ.