06.06.2023

И анкетата на НДИ покажува дека народот е разочаран од СДС, а ВМРО-ДПМНЕ има голема поддршка од народот, затоа Ковачевски бега од избори

Последната анкета на НДИ покажува дека народот е разочаран од СДС и ДУИ. Катастрофално ниската доверба за СДС е резултат за безнадежноста, криминалот, корупцијата и неправдата која ја донесоа во општеството.

Од друга страна растечката поддршка на народот за ВМРО-ДПМНЕ покажува дека истиот единствена надеж гледа во ВМРО-ДПМНЕ, и истата таа доверба за нас значи голема чест, но и обврска да ги застапуваме и да се бориме за ставовите на граѓаните.

Ова е и главната причина зошто Ковачевски бега од избори и соочување со народот.