06.12.2023

Истрагата да се прошири, монструмот Палевски беше предолго толериран со говорот на омраза, јавните линчови на луѓе и недопирливост од подкастите со неговата банда

Монструмот Палевски доби медиумска моќ и чувство на недопирливост од подкастите со неговата банда. 

Со години Палевски е во етерот, ширејќи говор на омраза, добивајќи закрила од власта и наметнувајќи се над другите. Тој и неговата банда шиканираа луѓе, изнудуваа пари и наметнуваа влијание. 

Тоа што Палевски со години не е санкциониран, иако повикувал на јавни линчувања и навредувал, е доказ дека бил заштитен од врвот на власта. Палевски и неговата банда повикуваа на тепање на луѓе, и сето тоа со години поминуваше неказнето. 

Како е возможно толку долго и со такви кривични дела Палевски да е на слобода и толериран? Зошто беше пуштен на слобода откако јавна тајна е дека со нелегално огнено оружје е фатен како копа злато во Демир Капија пред неколку месеци? Зошто има толку големи пропусти во истрагата на велешката полиција за убиството на велешанецот Панче? 

Палевски кој располагал и со бомби добиени од СДС со помош  на неговата банда се чувствуваше недопирлив. 

Таквата атмосфера која беше креирана со години од страна Палевски и неговата банда со медиумска платформа е една од причините за неговото однесување, чувството на неказнивост и семоќност.