23.06.2023

Зошто Антикорупциска молчела 4 години иако знаела за скандалите на Мерко, и кој од власта на СДС и ДУИ правел притисоци во судскиот совет да го згасне предметот

Почитувани,

Денес Државната комисија за спречување на корупција излезе со признание дека пред 4 години реагирале за случај каде има основано сомнение за криминал на струшкиот градоначалник Мерко, а Судскиот Совет политички контролиран од СДС и ДУИ го згаснал.

Отворено се поставуваат две прашања: Зошто Антикорупциска молчела 4 години иако знаела за скандалите на Мерко, и кој од власта на СДС и ДУИ правел притисоци во судскиот совет да го згасне предметот на струшкиот градоначалник?

Очигледно дека оставките во Судскиот Совет се најмалата работа, бидејќи потребна е оставка на цела влада.

Криминалот е длабоко метастазиран во сите институции на државата.