15.12.2022

Зарко Милошевски не е нов лик во АНБ, туку продолжена рака на екс директор Димовски и Зечевиќ

Зарко Милошевски не е нов лик во АНБ, туку продолжена рака на екс директор Виктор Димовски и Миле Зечевиќ.

Милошевски како помошник директор за безбедносни проверки директно учествувал во случајот Онишченко,  и е исто толку виновен како Димовски и другите лица вмешани во овој скандал.

Милошевски може да се “пофали” и со давање на македонски патни исправи на 200 криминалци од регионот и светот.

Наместо, Милошевски да биде разрешен од позицијата помошник директор, Ковачевски го унапредува со назначување на прв човек на АНБ.

Ковачевски уште еднаш покажува дека единствен интерес на власта е политизација и партизацијата на институциите и исполнувања на барањата на клановите на СДС кој се бореа за оваа директорска позиција.

Да беше Македонија правна држава, до сега Димовски наместо за амбасадор во Франција, а Милошевски за директор на АНБ, ќе одговараа кривично за бројните пропусти со делење на македонските пасоши на нарко босови и давање државјанство на лица на црната листа на САД.

Власта во континуитет го уништува безбедносниот систем во државата.

7 години СДС раководи со МВР и безбедносниот систем, 7 години Македонија има безбедносни пропусти и нарушување на безбедноста.

Безбедносната состојба со СДС на власт е се полоша.

Ова мора да заврши!