15.10.2023

Заради неспособниот Ковачевски Македонија има 50% повисока инфлација од Еврозоната

Заради неспособниот Ковачевски Македонија има 50% повисока инфлација од Еврозоната.

Македонија е на дното во регионот и Европа гледано од перспектива на економски развој, заради Ковачевски поголем економски раст имаат и Косово, и Албанија и Црна Гора.

Македонија со 2.5% економски раст кој го прогнозира ММФ е 80% послаба од Црна Гора која има раст од 4.5%, 60% послаба од Косово чија економија расте со 3.8%, и 50% послаба од Албанија која има раст од 3.6%.

Со оваа влада до крајот на годината над половина милион луѓе во Македонија ќе живеат во сиромаштија.

Потребни се коренити промени.