16.07.2023

Доколу Ковачевски смее да му е спротистави на Ахмети, веднаш да го разреши министерот Бектеши за криминалта концесија за рудниците во струмичко

Повторно излезе на виделина целото лицемерие на власта на ДУИ и СДС.Кога во прашање се бизнис интересите и криминалот на ДУИ министрите во владата безпреговорно гласаат и даваат поддршка, за потоа пред граѓаните да лажат дека се против и протестираат против своите одлуки.Додека глумат душегрижници и се појавуваат на протестот за рудниците во струмичко, истите кренале рака и ја изгласале споената концесија за рудниците во струмичко, предложена од министерот за економија, Крешник Бектеши.Доколку е точна изјавата на дел од министрите во владата дека биле изманипулирани и не знаеле точно за што гласаат, Димитар Ковачевски треба веднаш да го разреши министерот за економија. Секако доколку смее да му се протистави на Али Ахмети и ДУИ.Ковачевски ако не го разреши Бектеши заради овој скандал со кои следува уништување на струмичкиот регион, редно е оние министри кои биле изманипулирани да си поднесат оставка и да престанат да му слугуваат на ДУИ и Али Ахмети.Граѓаните од Струмица, Ново Село, Василево јасно го истакнаа својот став за доделената концесија за изградба на рудник во Иловица на фирми блиски од ДУИ.ВМРО-ДПМНЕ секогаш е на страната на народот. Се ближи денот кога оваа најнеспособна и криминална власт предводена од ДУИ и СДС ќе доживеат катастрофален пораз, токму од граѓаните заради нивните криминалии, концесии за нивни фирми, како и катострофални политики на штета на државата.