30.11.2022

Додека Ковачевски прави стендап низ Македонија, училиштата во Чаир без греење на минусни температури

Почитувани,

Додека Ковачевски ја има улогата на стендап комичар, а ДУИ вносно ги ползува придобивките од криминалната тендер политика, училиштата во Општина Чаир се без греење на минусни температури.

Европската политика за стандарди и иднина завршува на комичните настапи на Ковачевски, а реалниот живот тече во Чаир каде училиштата се без греење на минусни температури, а наставата на учениците е скратена.

Додека ДУИ се занимава со зелена агенда, Ковачевски со висока политика и комични настапи децата мрзнат во училишните клупи.

МОН молчи за овој скандал и го потурнува под тепих без да преземе одговорност за било што.

Има ли институции кои ќе го запрат хаосот во образованието и зошто жртва на пропаднатите и криминални политики на власта мора да бидат децата.

Ова е само доказ дека власта мора да се смени што побрзо, и што побрзо да има избори.