25.10.2022

ДКСК да не учествува во криминал и да антидатира анкетни листови на луѓе од власта на СДС

ДКСК да не учествува во криминал и да антидатира анкетни листови на луѓе од власта на СДС.

Дознаваме дека луѓе од власта антидатираат и фабрикуваат бројчиња поднесувајќи анкетни листови.

Да ја предупредуме ДКСК дека антидатирање е кривично дело. И директно извршуваат криминал.

Поседуваме фотодокази од сите објавени анкетни листови. И ги предупредуваме да не влегуваат во шемите на власта.

123 функционери се фатени како кријат имот од 30 милиони евра. ДКСК наместо да антидатира да постапи со отворање на постапки. ДКСК имаше доволно време од јануари да постапи во однос на функционерите кои кријат имот. И тоа не го направија.