12.10.2022

ДКСК да каже зошто не покренале постапка за Ковачевски за судир на интереси додека исплаќал пари на фирма основана од него

ДКСК да каже зошто не покренале постапка за Ковачевски за судир на интереси додека исплаќал пари на фирма основана од него.

Дезертерот Ковачевски како заменик министер за финансии, бил одговорно лице во институцијата, додека од него основаната Пиксел груп земала државна помош.

Во над 12 исплати се префрлени скоро половина милион евра помош од државата на Пиксел груп, половина од времето додека се вршени исплатите Ковачевски е или заменик министер за финансии или мандатар за состав на влада.

ДКСК да отвори постапка и да утврди судир на интереси, фактите се јавни и достапни.

Обидот на ДКСК да го амнестира Ковачевски не помина. Одговорност мора да има.