23.10.2022

Димитриеска Кочоска: Вечниот стремеж на генерациите пред нас е аманетот кој ние мора да го исполниме – Горда и достоинствена Македонија

Нека е честит 23 Октомври – Денот на македонската револуционерна борба.

Вечниот стремеж на генерациите пред нас е аманетот кој ние мораме да го исполниме – горда и достоинствена татковина Македонија. Сите битки и сета пролеана крв низ вековите не обврзува на вечна борба за успешна и просперитетна иднина на македонскиот народ.

Тоа секогаш била, е и ќе остане да биде нашата мисла – водилка во секој следен чекор, во секоја работа. Слава им на нашите херои!

Нека ни е вечна нашата Македонија!

https://www.facebook.com/GordanaDimitrieskaKochoska/posts/pfbid0T9JvxnV81nKTN138FwRG1Q4FsvQQKWhgV2X52xvvKrDoSoojCcQWGzPjHpcHiNUjl