03.08.2022

Делегација на ВМРО-ДПМНЕ, предводена од потпретседателката Гордана Димитриеска Кочоска по повод 78 години од Првото заседание на АСНОМ положи свежо цвеќе во меморијалниот центар Пелинце

Делегација на ВМРО-ДПМНЕ предводена од потпретседателката Гордана Димитриеска Кочоска, а во состав на пратеникот Бране Петрушевски и претседателот на УМС Сергеј Попов, а по повод државниот празник Илинден, положи свежо цвеќе во меморијалниот центар Пелинце, каде се одбележуваат 78 години од Првото заседание на АСНОМ.