21.09.2022

Дезертерот Ковачевски е трајно неспособен, треба да се се провери дали е деловно способен

Дезертерот Ковачевски е трајно неспособен, треба да се се провери дали е деловно способен.

Само со проверка на деловна способност можеме да ги разбиеме дилемите, дали Ковачевски лажел дека е трајно неспособен или е навистина неспособен.

Не смее ниту ден повеќе Ковачевски да биде на чело на државата без да знаеме дали е деловно способен.

Доколку пак се утврди дека е во ред, треба да си поднесе оставка затоа што направил кривично дело фалсификување на исправа и ги излажал институциите, само за да не оди во војска.

Одговорност мора да има. Оставка веднаш.