03.10.2022

Дезертерот Ковачевски е на чело на Соларниот Картел од аферата БРОИЛО, тежок 26 милиони евра

СДС да одговори на следниве прашања:

Дали дезертерот Ковачевски е основач на фирмата Пискел која е централен дел од аферата Броило?

Дали фирмата Пиксел има добиени 2 милиони евра државни тендери додека СДС е на власт?

Дали Паунов е кум на дезертерот Ковачевски и сопственик на фирмата КМГ ЕОЛ Квазар која само со ЕВН има договор од 2 милиони евра?

Одговорот на сите прашања е потврден.

Затоа дезертерот Ковачевски е на цело на соларниот картел од аферата броило тежок 26 милиони евра.

Со почит,