22.08.2022

Двојна победа во Тетово, Ковачевски да си даде оставка, предвремени избори веднаш

Двојна победа во Тетово, Ковачевски да си даде оставка, предвремени избори веднаш.
ВМРО-ДПМНЕ го победи СДСМ, а БЕСА ја победи ДУИ во Тетово. Владејачката коалиција нема никаков легитимитет да продолжи да ја води државата.
Народот јасно кажа дека СДСМ и ДУИ се минато.
Очекуваме Ковачевски да го признае поразот и да си поднесе оставка веднаш. Само предвремени парламентарни избори се решение. СДСМ и ДУИ владеат без поддршка од народот, и работат само за себе и своите криминални дилови.
Ковачевски веднаш да си даде оставка. Секој ден поминат на власт, ќе биде илјадници гласа минус за него на наредните избори. Народот е јасен, Ковачевски нема легитимитет.