14.12.2022

Градоначалниците од СДС немаат отчет, затоа што немаат проекти, туку само матни зделки

Градоначалниците од СДС немаат отчет, затоа што немаат проекти, туку само матни зделки.

Ниту еден градоначалник од редовите на СДС не направи отчет за сработеното, затоа што нема ништо сработено.

Граѓаните на Струмица, Центар, Пробиштип, Валандово, Делчево, Берово и уште неколку општини каде градоначалниците се од СДС немаат ниту еден поголем проект со кој што можат да се пофалат.

Единствен проект е планираната изградба на хотел на Беровско езеро, кој ќе го гради семејството на Стефан Богоев, потпретседател на СДС, кој буквално ќе го узурпира езерото.

Ако може да се смета за проект е и распродажбата на земјиште во центарот на Скопје по багателни цени за изградба на станбени згради, како што е случајот со земјиштето спроти зградата на Нова Македонија.

Само матни зделки се прават во општините каде градоначалници се од СДС и затоа и немаат отчет.