09.01.2023

Градоначалникот на општина Маврово и Ростуше за свое луксузирање решил да потроши 3 500 000 денари, народни пари за купување на ново луксузно возило за сопствени потреби

Градоначалникот на општина Маврово и Ростуше, Медат Куртовски решил да стане Рамиз Мерку од (Алиекспрес) па за таа намена во буџетот на Општината за свое луксузирање решил да потроши 3500000,оо (три милиони и петстотини илјади) денари за купување на ново луксузно возило за сопствени потреби,  со пари на граѓаните!!!

За време на незапаметена енергетска, финансиска криза и најголема инфлација, Градоначалникот решил да проживее на грбот на сиромашкиот народ, кој сѐ помасовно се исселува од нашата општина!!!

Линк од ФБ статус: