03.10.2022

Во СДС очигледно се нервозни, признаа афера на Ковачевски од 26 милиони евра, па се служат со лаги за Мицкоски, кој ако имаше нешто одамна немаше да шета слободен

Во СДС очигледно се нервозни. Тие признаа дека фирми од опкружувањето на Ковачевски земале државни пари, и сега не знаат како да се исперат пред јавноста.

Лагите против претседателот Христијан Мицкоски се невешт обид за да избегаат од одговори.

Реалноста е дека СДС се власт во Македонија 5 години, и ако имало било што тој немаше да се шета слободен.

Нивната Антикорупциска исто така потврди дека наводите на СДС се лага, и ги осуети сите нивни конструкции.

Ковачевски да не дезертира и да одговори:

1. Дали е основач на фирмата Пиксел груп, која е централен дел од аферата „Броило“?

2. Дали фирмата КМГ ЕОЛ Квазар ма кумот на Ковачевски има добиено скоро 2 милиони евра државни тендери додека СДС е на власт?

3. Дали КМГ ЕОЛ Квазар на кумот на Ковачевски склучила договор од 2 милиони евра  со ЕВН?

Одговорот на сите прашања е потврден.

Затоа дезертерот Ковачевски е на чело на соларниот картел од аферата „Броило“ тешка 26 милиони евра.