07.06.2023

ВМРО-ДПМНЕ ја поздравува подготвеноста на ДУИ да оди во опозиција, останува уште да се согласат на одложена примена на уставните измени откако Македонија ќе влезе во ЕУ

ВМРО-ДПМНЕ го поздравува ставот и подготвеноста на ДУИ за одење во опозиција која доаѓа по денешниот настап и притисок на лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски.

Останува уште ДУИ освен за опозиција да се согласи за одложена примена на измените се до периодот на влез на Македонија во ЕУ, откако ќе се увериме дека нема други условувања за македонскиот идентитет. Сакале неќеле догодина ДУИ ќе биде опозиција, но добро е што стануваат свесни.