15.04.2023

ВМРО-ДПМНЕ работи за Македонија, додека СДС го дели и пљачка народот

СДС треба да ги препрочитува своите реакции и соопштенија, да се сконцентрира и да подготви подобри и поаргументирани реакции иако во една ваква очајна ситуација во која се наоѓа државата тешко да најдат.

Инаку вака звучат како виц од К15 во кој се обидуваат да се докажуваат кој е Американец, кој е Русин, а кој Кинез. Кој е со Германците, кој е со Шпанците, кој е со Јапонците. Да не е ова вака сериозна работа во која се случува страшна пљачка на очиглед на јавноста, можеше и да се посмееме заедно.

Еве да им ги скратиме маките ке им кажеме ние сме за Македонците и за Македонија и за сите други граѓани кои живеат тука.

Тие додека се обидуваат да се пронајдат себе си некаде меѓу Пацификот и Атлантикот забораваат дека се 6-та година власт во држава која е во слободен пад, со народ кој не може веќе да ги гледа нивните глупости и криминалии и недостаток на визија, работа и проекти. Но, ќе видат на следните избори, што ќе ги снајде, дури тогаш ке сфатат дека живеат во меур од сопствени глупости и теми кои се теми само во нивните глави.