15.06.2023

ВМРО-ДПМНЕ не прифаќа дикатати по ниту една цена, ако нема членство во ЕУ и заштитен идентитет уставни измени не поминуваат

ВМРО-ДПМНЕ не прифаќа дикатати по ниту една цена. Ако нема членство во ЕУ и заштитен идентитет уставни измени не поминуваат.ВМРО-ДПМНЕ даде два предлога, и двата предлога опфаќаат членство во ЕУ и заштитен идентитет. СДС една недела молчи и не кажува кој предлог го прифаќаСДС може да заборави на уставни измени по бугарски диктат, такви уставни измени, ВМРО-ДПМНЕ никогаш нема да поддржи.СДС не треба да ја пропушти историската шанса која ја нуди ВМРО-ДПМНЕ за национално единство.СДС да кажат кој предлог го прифаќаат, во спротивно нека ги стават на гласање уставните измени, па да видиме како ќе поминат. Знаат дека немаат 2/3 и затоа растураат пердуви.