31.08.2023

ВМРО-ДПМНЕ најостро го осудува нападот на новинари од кадарот на Арсовска, бараме јавно извинување и повик Левица, СДС и ДУИ кои ја поддржуваат јавно да се оградат

ВМРО ДПМНЕ најжестоко го осудува физичкиот напад од страна на раководителот на односи со јавност на Данела Арсовска врз новинар додека известувал за состојбите на градот.
Очекуваме оградување и јавно извинување на Арсовска, во спротивно ќе сметаме дека зад таквиот физички атак и попречување на работа на новинарите седи лично Арсовска под чија нарачка се врши линч на новинари. Наместо да се занимава со градот Арсовска нарачува и тепа новинари. 
Ова е срам и брука за градоначалничката која добива срдечна, логистичка и политичка поддршка од Левица, Гром, СДСМ и ДУИ. 
Бараме и другите партии да се оградат и да побараат јавно извинување на Арсовска поради атакот врз новинарите.