21.02.2024

ВМРО-ДПМНЕ го презема мнозинството во Советот во Македонски Брод

Европскиот фронт за кој СДС и коалицијата заедно со ЛДП беа многу гласни дека со преземање на мнозинството во Советот на општина Македонски Брод на пролет ќе оди на сигурна победа, траеше МНОГУ кратко.

На денешната седница на Советот на Македонски Брод е разрешен претседателот Дијана Јованоска од СДС, заедно со коалицијата и ЛДП!

За нов претседател е избран независниот советник Марјан Алампиоски, со поддршка од:

2 советници на ВМРО-ДПМНЕ,

1 од Левица,

1 Единствена Македонија и 

2 независни советници.

Коалицијата на СДС и ЛДП од денеска ПОВТОРНО се во опозиција во Советот на Македонски Брод!

Линк од ФБ објава на ОК на ВМРО-ДПМНЕ Македонски Брод: