21.02.2023

ВМРО-ДПМНЕ: Говорот на омраза кон медиумските работници е доказ за омразата и нетолеранцијата потхранувана од носителите на власта и истата ја осудуваме

Го осудуваме говорот на омраза кој во континуитет се случува од едни исти центри кои не се критички спрема власта, а сериозно подгреваат омраза и нетрпеливост кон медиумските работници.

Медиумите како Канал 5 и сите останати професионални медиуми имаат право да работат слободно и непречено. А било која власт сега и во иднина треба да престане да им поклонува доверба на парамедиуми кои внесуваат омраза и нетрпеливост.

Новинарите секогаш ќе ја имаат поддршката од ВМРО-ДПМНЕ за професионално запазување на стандардите и независност во работата.