14.01.2023

Власта ја призна вината, МВР ја препушта на министерството за правда, командирот на кого му избега убиецот важи за близок до Спасовски

Власта ја призна вината, мвр ја препушта на министерството за правда, командирот на кого му избега убиецот важи за близок до Спасовски.

Командирот во чија смена се случило бегството е поранешен полициски службеник, кој бил фатен при земање поткуп, а потоа и избркам од работа.

Полициски службеник фатен во криминал, од СДС е назначен за командир во Идризово.

Истиот тој Командир при транспорт на лица со зголемен ризик е одговорен да направи проценка и да побара асистенција од МВР. Зошто не е побарана асистенција од МВР? За кого бараат од Идризово полициска асистенција, ако не за криминалци осудени за убиство?

Дали намерно не е побарана полициска асистенција? Дали командирот кој е поддржувал на СДС исполнува партиски насоки?

Ќе се изјасни ли министерството за правда, откако Спасовски им ја препушти вината?