14.09.2023

Власта сака да ослободи криминалци блиски до нив од затвор, ВМРО-ДПМНЕ ќе ги искористи сите средства да ја блокира намерата на СДС и ДУИ

Власта сака да ослободи криминалци блиски до нив од затвор, ВМРО-ДПМНЕ ќе ги искористи сите средства да ја блокира намерата на СДС и ДУИ.

Бројни криминалци кои се поврзуваат со власта, а кои се јавувале како извршители на СДС и ДУИ во минатото ќе бидат ослободени од затворите. Ова е ветување кои структури од власта им го давале во минатото дека ќе ги штитат.

Разни деликвенти, дилери и трговци со дрога, криминалци од потежок тип ќе бидат амнестирани.

СДС и ДУИ од затвор ќе ослободат луѓе кои го нарушуваат јавниот ред и мир и внесуваат несигурност кај граѓаните.

Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ во Собранието ќе ги искористи сите демократски алатки да го спречи овој обид на власта за беззаконие.