03.12.2023

Власта на Ковачевски намерно го осиромаши народот за да се обиде да го поткупи со 1000 денари месечно, а за себе обезбедија дополнителни 50 евра повисоки дневници, тоа не им поминува

Димитар Ковачевски и неговата влада ја потценуваат интелигенцијата на граѓаните.

Скроиле буџет и мерки со цел да прават предизборен поткуп, но вистината е дека на народот сакаат да му фрлат малку трошки, додека тие како власт го собираат кајмакот.

Згора на сето ова владините функционери ги наполнија своите сметки и сметките на фирмите блиски до нив со стотиците тендери, криминални набавки и коруптивни зделки. Натрупаа стотици милиони евра  нов долг , од кој народот не виде речиси ништо, а тие сето тоа го „изедоа и испија“.

Додека Ковачевски пробува да ги поткупи граѓани со 1000 денари, тој за себе и за своите функционери си обезбедува 78% повисоки плати, кои дополнително треба да пораснат после Нова година.

Со други зборови Ковачевски направил за себе да зема 50 евра повисока ДНЕВНИЦА од таа која што ја земал до сега, а народот го убедува дека 1000 денари или 15 евра  МЕСЕЧНО му се доволна помош.

Ковачевски очигледно водел политика целиот овој период за осиромашување на народот, со цел да се обиде потоа со 15 евра месечно да го купи.

Тоа е бесрамно. Речиси 600 илјади граѓани живеат на работ на сиромаштија, од кои 80 илјади се во екстремна сиромаштија. Овие погубни статистики се резултат на катастрофалните економски политики на Ковачевски и на владата на ДУИ и СДС.

Постапките на оваа влада во обидот со трошки да направат бесрамен поткуп, го отвора прашањето дали свесно и намерно го донесоа народот на питачки стап.

Но народот нема да падне на оваа евтина предизборна финта, која после скапи го чини. Народот ќе го казни и потценувањето и криминалот и корупцијата на оваа власт.