17.10.2022

Владата тоне се подлабоко, бекатон политичарот Пенов не е нов лик, туку човек од транзицијата

Владата тоне се подлабоко, бекатон политичарот Пенов не е нов лик, туку човек од транзицијата.

Пенов ќе остане запаметен како градоначалникот во чие време беше целосно распродаден имотот на скопјани. Во време на Пенов се прави најголемиот грабеж во Скопје, се приватизираат Топлификација, Скопски пазар, Градски аптеки, ГТЦ.

Пенов како градоначалник ја извади коцката од Плоштад и постави босански плочки кои набргу потоа се искршија.

Во време на Пенов поради неквалитетна изведба се оштети Камени мост, од каде во 2002 во Вардар падна Стражарската кула.

Ристо Пенов ќе остане запаметен и како градоначалникот кој направи булевар кој завршува во куќа, што е случај со Водњанска, која е една од најтесните грла во Скопје.

Пенов не е политичар со кој СДС може да се пофали, но во очај и неспособност, и него се трудат да го претстават како нов лик. За нивна жал, скопјани не забораваат.