29.11.2022

Владата на СДС и Ковачевски континуирано работи на штета на граѓаните, од една страна ги зголемуваат цените на услугите на Катастер, од друга страна делат тендери на сопруги на директори

Катастрофалното и расипничко работење на владата на СДС и Димитар Ковачевски резултира со ново поскапување на цените, овој пат на услугите на Агенцијата за катастер на недвижности.

Во време кога државата има инфлација од 20 проценти, цените на сите прехранбени производи се до плафон, сиромаштијата е се поголема, граѓаните ќе плаќаат и до 500 проценти повисоки цели за услугите од Агенцијата за катастер на недвижности.

Или изразено во пари тоа би изгледало вака, ако до сега една услуга за изработка на геодетски елаборат чинела 750 денари, сега истата ќе чини дури 1.552 денари; ако правото на упис на стан досега чинеше 300 денари, сега со новите покачувања ќе чини 1200 денари, или ако имотен лист чинеше 180 денари, сега истиот ќе кошта 250.

Владата на СДС удира по џебот на граѓаните и поради неспособност да менаџира со кризите ги зголемува цените.

Згора на тоа, СДС ја претвори државата во своја приватна сопственост за спроведување на матни бизнис зделки и лично богатење.

Имено, директорот на ЈП Железници Хари Локвенец дава тендер за геодетски услуги на фирмата на Светлана Тунџева, сопруга на директорот на Катастер Борис Тунџев во вредност од 40.000 евра.
Од една страна Туџев ги зголемува цените, а од друга страна неговата сопруга добива пари за геодетски услуги од ЈП Железници, претпријатие кое е пред колапс.

СДС ги користат државните институции како алатка за испумпување на државни пари, додека државата и граѓаните тонат во беда и сиромаштија.

И ова не единствен ваков случај, има многу случаеви каде народните пари завршуваат во џебовите на високи владини функционери.

Повеќе од очигледно е дека наместо концепт на транспарентност и отчетност, владата спроведува концепт на крадење и лажење.

Владата на СДС и Ковачевски континуирано работи на штета на граѓаните. И токму затоа потребни се промени и избори час поскоро.

Доаѓа време на одговорност.