06.04.2023

Владата и доделила државно земјиште од 1119м2 на жена му на Ковачевски за багателна цена од 70 ДЕНАРИ за м2

Ковачевски бараше да не му се спомнува семејството, ама тој упорно го вмешува во своите скандали и бизниси. Последниот случај е дури чисто безобразие. Во време кога граѓаните едвај врзуваат крај со крај, владата на Ковачевски на сопруга на Ковачевски и овозможува милионски повластици.

Со одлука на владата, во која Ковачевски е премиер, г-ѓата Ковачевска добила државно земјиште по џабе цена од 70 денари за метар квадратен. На 14 март Владата и доделила на компанијата на сопругата на Ковачевски 1.119 м2 во Радовиш по багателна цена за нивниот соларен бизнис.

За 70 денари граѓаните не можат килограм кромид да купат, а г-ѓата Ковачевска добила земјиште со потпис на Артан Груби. Демек ако потпишал Груби, наместо Ковачевски, нема да има никаков проблем

Очигледно Ковачевски и Груби решиле да си чуваат грб во криминалите еден на друг. Прво Ковачевски го поддржа Груби за скандалот со тендерот за надзорот и имотите на луѓето блиски до Груби, а сега овој му се заблагодарува со можност сопругата на Ковачевски да добие 1119м2 за само 1.273 евра. Во време кога владее невидена сиромаштија, кога компании ставаат клуч на врата, за само илјада и кусур евра жена му на Ковачевски добива можност за милионски бизнис.

Ако мислат дека си ги кријат криминалите на овој начин многу се лажат. И Груби и Ковачевски еден ден ќе одговараат за сите криминали и скандали.