02.12.2022

(ВИДЕО) Ковачевски ја потврди коалицијата со Арсовска – СДС стои позади хаосот во Скопје, ги врзуваат тендери и матни зделки

Тајната коалиција Ковачевски – Арсовска излезе на површина. И самиот Ковачевски призна дека имал средби со Арсовска во Влада.

СДС и Арсовска стојат позади целиот хаос во главниот град.

Ковачевски и Арсовска заедно се виновни за грабежот над скопјани кои здружно го прават. Нивната коалиција е само за бизнис зделки и тендери во четири очи.

Арсовска постави кадар на СДС за директор на ЈСП. Директорот на ЈСП, Стојковски, лично ја потпиша набавката од 27 милиони евра за гориво по цена од 2 евра за литро.

Грабежот на Скопје е заеднички организиран од Ковачевски и Арсовска.

Арсовска ги малтретира работници и го загрозува јавниот превоз во Скопје.

Само за две недели, Арсовска се соочи со протести на вработените во ЈСП поради неисплатени плати, на приватните превозници поради неисплатен долг, како и протестите на вработените во Дрисла поради закани за отпуштање е доволен показател дека градот не функционира.

Градот никогаш не бил понечист, граѓаните за прв пат немаат јавен превоз, додека претпријатијата се пред колапс, а долговите растат, Арсовска наместо да се фати за работа и да ги реализира проектите од програмата за Модерно Скопје за кои скопјани дадоа поддршка, се среќава на тајни средби со Димитар Ковачевски и СДС.

Една година беше доволен период за скопјани да видат дека Арсовска е најнеспособната градоначалничка.

Оваа криминалната коалиција Арсовска/СДС создава хаос во градот и е на штета на сите граѓани.

Арсовска мора веднаш да си замине.

https://fb.watch/h9nRi4ujjL/