23.08.2022

Весела математика на СДСМ, мешаат баби и жаби, но бројките се децидни – СДСМ изгуби во Тетово

Весела математика на СДСМ, мешаат баби и жаби, но бројките се децидни – СДСМ изгуби во Тетово.

ВМРО-ДПМНЕ доби 4 советници во Тетово наспроти 2 кои ги доби СДСМ.

Владејачката коалиција е делегитимирана во Тетово.

Незнаејќи како да го оправда поразот во Тетово, СДСМ се фали со избор на градоначалник во Центар Жупа каде немало против кандидат.

Само СДСМ како во комунизмот може да се фали со избор и победа на кандидат, без противкандидат.

СДСМ е делегитимирана. Само оставка од Ковачевски и распишување на предвремени изборо се решение.