21.12.2023

Бојковски: Официјализирана коалицијата СДС, Левица, ДУИ, ДОМ и Поинаку во Битола, сите заедно гласаа за претседателката на совет да не биде разрешена

Официјализирана коалиција СДС, ДУИ, ДОМ, ПОИНАКУ и ЛЕВИЦА во Советот на општина Битола!

Денес како советничка група на ВМРО ДПМНЕ побаравме разрешување на Претседателката на Совет на општина Битола.

Советниците од СДС, ДУИ, ДОМ и ПОИНАКУ гласаа ПРОТИВ, а додека ЛЕВИЦА гласаше ВОЗДРЖАНО!

Линк од Фејсбук објава на Бојан Бојкоски, советник од ВМРО-ДПМНЕ во Совет на општина Битола