11.08.2023

Богоев да се извини пред граѓаните за лажната вест, дека фатил хартии од вредност, а за кои се утврди дека се неупотребливи

Стефан Богоев треба веднаш да свика вонредна прес конференција, со иста помпа како претходната, само овојпат да се извини пред народот за ширење на лажни вести.

Вчера медиумите објавија дека хартиите од вредност биле со истечен рок, притоа немаат никаква употреблива вредност, а дополнително и сопственикот на истите бил починат.

Хартиите од вредност како акции, обврзници, записи се дематеријализирани, односно се во електронска форма. Тоа кај нас е сторено уште во 2001-ва година со формирањето на Централниот депозитар, така што сите видови на хартии од вредност се во електронска форма.

Ја разбираме потребата на Богоев, соочен со никакви резултати, со кои би се пофалил, да прави фешти пред граѓаните и да ги манипулира со непостоечки и лажни случаи, но вистината секогаш излегува на виделина.