04.07.2023

Али Ахмети да престане да ги злоупотребува Албанците за лично богатење, додека тие во очај заминуваат во странство

Али Ахмети да престане да ги злоупотребува Албанците за лично богатење, додека тие во очај заминуваат во странство.

Али Ахмети е власт во Македонија повеќе од 20 години, канализација во Арачиново нема заради него. Канализација нема затоа што Ахмети ја краде иднината на народот, а пред се на Албанците кои ги лаже и злоупотребува додека неговото семејство се богати.

Следен пат кога Ахмети ќе посака да ги манипулира Албанците дека е голем лидер, нека излезе на автобуска кога си заминуваат младите на пат за Германија, Швајцарија и Италија и нека им го каже рецептот како неговиот внук Дрин ја купи Соравија без вложен денар. Сигурно и помеѓу нив има некој кој сака да го направи истото и да остане во Македонија.

Али Ахмети е само обичен манипулатор, кој е демаскиран пред целата јавност.

На ДУИ не му се важни, ниту Албанците, ниту Македонците, најмалку ЕУ иднината и западните вредности, видовме колку Али Ахмети и ДУИ се потресоа што Мерко е на црна листа на САД. 

ДУИ ниту САД, ниту ЕУ им се важни додека криминалот им тече.

И Али Ахмети и ДУИ треба да знаат дека доаѓа време кога ќе треба да одговараат.