16.12.2023

Ако толку многу Османи и Ковачевски создале пријателства низ ЕУ зошто никој не ја замолува Бугарија да нема вето и го напушти состанокот кога ќе се гласа за почеток на преговори

Почитувани, 

Македонија е блокирана на патот на ЕУ.Завојуваната Украина почнува преговори за ЕУ, и тоа е добар чекор кој го поздравивме. Но прашањето е зошто нема преговори со Македонија.

Од друга страна преполни се устите на носителите на власта, СДС и ДУИ како тие создале силни меѓународни конекции и приjaтелства. Ако е така зошто не договорат во текот на гласањето, ако Бугарија е единствената пречка да го напушти состанокот и да нема вето за преговори со Македонија. Фактот што Македонија е блокирана е резултат на слабата меѓународна политика на власта. Тоа што Македонија прифаќа диктати е заради неспособните Ковачевски и Османи.Вистинската причина зошто никој не се заангажирал за Македонија како за Украина и Молдавија се високата корупција и криминал во власта.

Нема меѓународен извештај или странски претставник кој не нотирал за криминалот и корупцијата кои го јадат системот. Македонија може напред, но пред тoа потребни се промени. 

Власта мора да се смени. Владата на ВМРО-ДПМНЕ со енергична политика и стратегија за развој ќе ја придвижи државата напред.