22.01.2024

„Ако нема пумпа и нема трговија со горива, како Лукаревска пресметала данок” – Стоилковски со пластичен пример за криминалот со поврат на ДДВ

Додека чекам обука од Сања Лукаревска пластично да објаснам криминалот со УЈП.

Фирмата е должник затоа што точеле и продавале гориво на празна нива, па од продаденото да платат данок? 

Како ако не е продадено, нема од каде да продава, Лукаревска пресметува данок? 

Или Лукаревска бара да се вратат парите за исплатен поврат на ДДВ?

#22000000евра

#повратнаддв

#обуказакриминал

#обуказасања

#никогашнебилополошо

Линк од Фејсбук објава на Наум Стоилковски, портпарол на ВМРО-ДПМНЕ